Ny vecka

Ja då har det börjat en ny arbetsvecka idag då, första passet av sex gjorda! Hoppas verkligen att jag kan göra alla innan kräksjukan tar fäste på mig.. fasen alla andra i personalgruppen har haft skiten! Jag å familjen har ju också legat men det va nått Melle drog hem från dagis. Nåväl. Melvin min älskade Melvin, han har vägrat att prata länge länge, liksom inte lossnat för honom. Som att han haft prestationsångest över det hela, rädd att göra fel eller nåt. Sedan har han varit otroligt tydlig med att visa vad han vill med sitt kroppssråk, så han har inte behövt anstränga sig till att prata heller.. Pratade med dagis vid ett utvecklingssamtal om de tyckte han va ovanligt sen. Men hon skrattade å sa att han va de inte ett dugg oroliga för, det kommer sa hon. Så en dag för ett tag sedan så släppte det för han:) Sedan har det gått undan! Nya ord vill han lära sig hela tiden. Nu har han börjat sätta i hop ord till två ordsmeningar. Han mår mycket bättre nu med, inte lika frustrerad. Bäst är det på kvällen när han ska lägga sig å han säger "Love you" till mig, mm det sover jag gott på. Thilde min vackra dotter, oj va olika de är varandra till utvecklingen. Hon babblar å babblar hela tiden, hon har snart samma ordförråd som Melvin. Thilde bestämmer i den här familjen.. Hon är världens charmör, blinkar med sina ögon så vem som helst smälter. För att i nästa sekund vråla å skrika å hävda All uppmärksamhet. Jojo.. Hon har varit lite feg istället med att gå, men idag reste hon sig själv mitt på golvet å tog två stapplande steg. Älskade unge ta det lugnt nu känns det som, ingen stress att bli "stortjej".. Är så makalöst lycklig och stolt över mina vackra barn! Det finns naturligtvis stunder då jag vill riva av mig håret i frustration när de är på det humöret.. Men tiden springer fram! Nu har jag ingen bebis kvar.. Jag känner mig lite snuvad på spädbarnstiden, då båda två hade hemsk kolik. Å bara skrek dygnet runt de tre första månaderna. Fyy så hemskt. Har nån fantasi där jag har en nöjd liten bebis, där amningen funkar utan problem (läs;utan variga tuttat, mjölkstockningar,40graders feber) Men jag fick aldrig den tiden med dem tyvärr. Så det är nog därför jag brukar säga att jag inte är någon människa som är bettuttad i spädistiden, just för att den va så kaotisk! Men för att blicka framåt igen så längtar jag så efter sommaren! Med Thilde gåendes i gräset med sin bror:)

Inför bröllopet

Färdig och redo att möta min blivande

Inför bröllopet

En massa rullar i håret

Go hjärtat

Thilde då tio månader

Söndag..

Ja då var det söndag igen då, helgerna verkligen springer fram! Men att vi går mot vår det syns inte alls.. Jag har en känsla av att gallonkläder är ett måste i vår när all snö ska tina:) Therese ska snart åka hemåt till sitt Norge, å vi ska förbereda oss på ännu en arbetsvecka. Jobbar sex pass denna vecka. Hoppas å ber till högre makter att calici skiten ger med sig nu!

Lördag

Ja då är middagen avklarad. Gjorde en gratäng med köttfärs, aubergine, fetaost å massa grädde! Till det en vitkålssallad. Verkar som den va helt klart godkänd:) nu väntar melodifestival å soffmys! Ha en fortsatt skön lördag!

Guldfisk dax!

Idag har Melvin fått sina första kallingar! Min stora kille som potttränar för fullt. Kissa är lätt som en plätt, men nummer 2 har vi inte lyckats med ännu.. Men det får bli nästa steg det:) Jag å Melle har varit å köpt guldfiskar idag. Fiint! Det var flera år sedan jag hade fiskar nu, men blev väldigt sugen nu! Mamma har ett stort akvarium som jag funderar på att sno:) Nu kom Bästa Therese på besök! Vinkväll! Skål!!

Bara bus

Funderar på att köpa henne en egen diskmaskin å ställa i hennes rum, så kanske jag fick ha min ifred..:))

Fredagsmys!

Jag och Melvin sitter nu framför ugnen å väntar på att min rivna ost ska gratineras färdigt..lite mysko snacks, men bra fett. Tänkte dippa grönsaker, men dippulvret innehöll jättemånga kolhyderater. Hmm, får tänka ut en egen dipp. Tzatziki kanske,mums! I morgon ska Melvin få göra entrédebut i en djuraffär. Mattias är nervös över vad Melle å jag ska hitta på å köpa där,hihi. Tanken är en guldfisk, MEN skulle Melvin hemskt gärna vilja ha nåt mer så har jag ju svårt att säga nej till honom..:)) Återkommer i morgon med inhandlingslistan;)

Sommaren 2010

Längtar efter sommaren nu!

Torsdag hemåkar dagen

Torsdagar är en speciell dag, har levt i många år med att få hem den jag bor med på just torsdagar. Är mycket glad över att Mattias har jobb på hemmaplan nu! Det va hemskt att vara själv med tre barn, en nyfödd med kolik sopm aldrig sov, en ett åring, å så Mattias pojk. Huga, jag sov aldrig nästan.. men så gick jag in i väggen rätt rejält också.. Har nu ett år senare börjat komma i kapp mentalt igen. Att vara hemma själv med barnen om ett par år när de är mer självgående känns inte främmande. Men då får istället jag svårt att fixa mitt skiftgående jobb.. jaja den dagen den sorgen:) Farmor ringde å ville låna Thilde, så Mattias va nyss hem på lunchen och hämtade henne. Så nu är det bara jag å Melvin hemma. Krasslig är han allt ff. Men nu fick han lite mer lugn å ro när bråksyrran åkte,hihi. Min kära vän Therese är på hemmaplan nu, så Melvin går omkring här nu å ropar på "Tles"..hon kommer snart får jag säga om å om igen.. Skulle behövt RÖJA upp här efter virvelvinden Thilde.. Kikar vidare litegrann på storslalomen tror jag!

Iphone 4

Måste prova ett inlägg med min iphone också!!

VAB

Jag vilka basselusker det går nu! Jag är hemma med förkylda barn, å på jobbet härjar vinterkräket för fullt.

Tempade Thilde nu, 38 grader..

Jag å Mattias har kört i gång med LCHF nu igår. Spännande att se om det blir nå resultat. Skulle gärna vilja träna, men jag är också förkyld.. Får bli promenader med vovvarna istället nu. Tio kilo ska bort en gång iaf..

Kallt som satan är det också nu, känns som att våren börjar bli efterlängtad nu!

Nu sitter mina små hjärtan å leker med Playdoo.

Nu kör vi!

Nu testar jag denna bloggsida, kanske den funkar lite bättre!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0